RoboMarkets: svarīga informācija par GE apgriezto akciju šķelšanu 2021. gada 30. jūlijā

19.07.2021 / 12:32

Dārgie Klienti un Partneri,

2021. gada 30. jūlijā ar General Electric (GE, GE.ny) akciju notiks apgrieztā šķelšana attiecībā 1:8.

Apgrieztā šķelšana ir korporatīvā darbība, kuras rezultātā kompānija samazina izdoto akciju daudzumu par konkrētu reizinātāju, un tajā pašā laikā palielina akciju vērtību par tādu pašu reizinātāju. GE šķelšana, piemēram, nozīmēs to, ka akciju turētājam, kuram ir 8 akcijas ar 13 USD vērtību tagad būs 1 akcija ar 104 USD vērtību.

Kā tas ietekmēs rīkojumus un pozīcijas?

Ja jums ir atvērtas GE pozīcijas, vai plānojat tādas atvērt, lūdzu, pievērsiet uzmanību šādām izmaiņām, kuras stāsies spēkā 2021. gada 31. jūlijā un 2. augustā:

MetaTrader 4 / MetaTrader 5 konti

  • Visi gaidošie rīkojumi (Buy Limit, Buy Stop, Sell Limit, Sell Stop, Buy Stop Limit, Sell Stop Limit, Stop Loss un Take Profit) par GE tiks atcelti pirms sesijas atvēršanās 2. augusta 16.31.

  • Visu pozīciju atvēršanas cenas, kuras ir atvērtas 15.00 (servera laiks) 2. augustā par GE, tiks reizinātas ar 8.

  • Visu atvērto GE pozīciju apjoms tiks dalīts ar 8.

  • Gadījumā, ja skaitlis nedalās ar 8, konts turēs pozīciju ar apjomu, kas dalās ar 8. Atlikušo apjomu aizvērs pie pēdējās 30. jūlija cenas (Likmes cena tiks izmantota Pirkšanas pozīcijām un Prasījuma cena Pārdošanas pozīcijām).

Piemērs:

Gadījumā, ja jums bija viena pozīcija ar kopējo apjomu 42 akcijas, kuras iegādātas pie cenas 12, no 2. augusta jūsu kontā būs viena atvērta pozīcija ar apjomu 5 un atvēršanas cenu 96 (12*8) un naudas darījums, kura summa būs vienāda ar atlikušo 2 akciju aizvēršanu pie pēdējās 30. jūlija cenas.

Ja jums bija vairākas pozīcijas, tās tiks apvienotas vienā. Jaunajai pozīcijai atvēršanas cena un apjoms balstīsies uz vidējo svērto cenu no visām atvērtajām pozīcijām pirms šķelšanas. Ja jums bija šādas 3 pozīcijas - 10 akcijas, kas pirktas par 12; 20 akcijas, kas pirktas par 12.5; 12 akcijas kas pirktas par 13 - no 2. augusta jūsu kontā būtu:

  • visu pozīciju vidējā svērtā cena ir (10*12+20*12.5+12*13)/42= 12.52

  • viena atvērta pozīcija ar apjomu 5 un atvēršanas cenu 100.16 (12.52*8)

  • 2 pozīcijas aizvērtas ar 0 rezultātu

  • naudas darījums ar naudas summu, kas vienāda ar atlikušo 2 akciju aizvēršanu pie pēdējās 30. jūlija cenas.

Gadījumā, ja kopējais GE akciju skaits ir mazāks par 8, pozīcija tiks aivērta pie pēdējās 30. jūlija cenas (Likmes cena tiks izmantota Pirkšanas pozīcijām un Prasījuma cena Pārdošanas pozīcijām).

R Trader konti

Šķelšanas procedūra notiks serverī, 15.00 pēc servera laika.

  • Procedūras laikā visi aktīvie gaidošie rīkojumi (Buy Limit, Sell Limit, Take Profit, and Stop Loss) par GE un GE.ny tiks atcelti.

  • Visu pozīciju atvēršanas cenas, kuras ir atvērtas 15.00 (servera laiks) 2. augustā, tiks reizinātas ar 8.

  • Visu atvērto pozīciju apjoms tiks dalīts ar 8.

  • Ja jums ir vairāk kā viena pozīcija no šiem instrumentiem vienā virzienā, tās tiks apvienotas vienā pozīcijā. Jaunajai pozīcijai atvēršanas cena un apjoms balstīsies uz vidējo svērto cenu no visām atvērtajām pozīcijām pirms šķelšanas.

  • Gadījumā, ja tiek saņemtas daļveida akcijas, šādas akcijas tiks likvidētas ar naudas darījumi - "šķelšanas naudas korekcija". Citu saistīto darījumu apjoms šim instrumentam tiks iestatīts uz 0 un pārvietots uz Vēstures Cilni.

Pievērsiet uzmanību Ekspertiem padomdevējiem (EP)

Ja izmantojat Ekspertus padomdevējus (EP), mēs jums iesakām pārliecināties pie izstrādātājiem, vai to kodam ir nepieciešamas modifikācijas, lai nodrošinātu, ka EP darbosies pareizi pēc šķelšanas.

Jūsu tirdzniecības termināļa vēsturiskie grafiki tiks atjaunināti, lai atspoguļotu instrumentu jaunās cenas. Lūdzu, ņemiet vērā šo informāciju, kad plānojiet savu tirdzniecības aktivitāti.

Ja nav minēts citādāk, visi citi tirdzniecības nosacījumu aspekti paliks nemainīgi.

Ar cieņu
RoboMarkets komanda